Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Noutăţi Bogaţii puşi la contribuţie

Bogaţii puşi la contribuţie

Spania i-ar putea pune pe bogaţi să plătească serviciile din sistemul public de sănătate. Spania analizează introducerea acestei măsuri în contextul eforturilor de a demonstra pieţelor financiare că îşi poate ţine cheltuielile sub control.

Executivul a prezentat recent bugetul pentru anul în curs, cu reduceri de cheltuieli şi creşteri de venituri însumând 27 miliarde de euro. Premierul Mariano Rajoy estimează că pot fi obţinute economii de zece miliarde de euro din cheltuielile pentru sănătate şi educaţie.

„Trebuie să tăiem costurile fără rost, să raţionalizăm domeniile care nu merg bine, pentru că dacă nu procedăm astfel, nu garantăm sustenabilitatea sistemului”, a spus un oficial într-un interviu la postul de radio SFR.

Cele 17 regiuni autonome ale Spaniei îşi controlează bugetele pentru sănătate şi educaţie, iar după ce anul trecut au depăşit limitele, reformele sunt considerate esenţiale pentru îmbunătăţirea situaţiei fiscale a ţării. Cheltuielile sistemului public de sănătate pe locuitor s-au situat la 3.067 de dolari în anul 2009, sub media de 3.361 de dolari a statelor din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

În timp ce majoritatea spaniolilor au asigurare privată de sănătate, pentru probleme majore de sănătate apelează la sistemul public. Spaniolii au acceptat măsurile dure de austeritate adoptate pentru stabilizarea finanţelor statului, dar reduceri de cheltuieli în domeniile sănătăţii şi educaţiei ar declanşa probabil noi proteste.

Reformele de până acum s-au concentrat în mare parte pe sectorul bancar şi piaţa muncii. Costurile de împrumut ale Spaniei sunt în creştere puternică, în urma temerilor că Madridul, care a depăşit obiectivul de deficit bugetar pentru anul trecut şi a obţinut concesii de la UE pentru anul acesta, se va confrunta cu probleme tot mai mari în privinţa îndatorării, din cauza recesiunii tot mai puternice.

 

Parteneri

Donoway Partner

Premii